Groeihersteller

VOOR MKB-ONDERNEMERS DIE DOOR WILLEN NA TEGENSLAG

Zelfs de gezondste bedrijven krijgen soms te maken met uitdagingen die groter zijn dan het ondernemersrisico. Misschien werd je hard geraakt door de coronamaatregelen of maakt de energiecrisis het jouw bedrijf extra moeilijk.

Het geduld bij de Belastingdienst is op. Er moet iets gebeuren om faillissement te voorkomen. Groeihersteller is er voor ondernemers die door willen na tegenslag. We helpen als dat kan, samen met Geldfit Zakelijk.

Even voorstellen

‘Ik wil van betekenis zijn voor ondernemers. Bij groei, en nadrukkelijk ook bij tegenslag.’

Mijn naam is Ralph van Dam. Ik ben al meer dan 20 jaar ondernemer en mede-initiatiefnemer van Groeihersteller. Met mijn bedrijven had ik succes, maar ik heb ook de keerzijde meegemaakt tijdens een zakelijk faillissement.

Ik verloor een goedlopend miljoenenbedrijf. Wat ik toen meemaakte gun ik niemand. Ik schreef daarover het boek Langs de afgrond.

Kom in actie voordat het te laat is, zolang je bedrijf nog levensvatbaar is.

Tip: bekijk online een inkijkexemplaar of luister het boek gratis via Spotify.

Groeihersteller helpt

Als je hard geraakt werd door de coronamaatregelen helpen we je graag. ‘We’ bestaat uit mijzelf, het team van Geldfit Zakelijk, de betrokken ondernemersadviseurs en mede-initiatiefneemster Jacqueline Zuidweg. Zij heeft 25 jaar ervaring met schuldhulpverlening aan ondernemers. De ondernemersadviseurs ken ik allemaal persoonlijk, dus ik doe je graag een warme aanbeveling. Ze zijn speciaal opgeleid om jou vanuit een buddy-rol te helpen.

Bij Groeihersteller hebben we goede contacten met instanties zoals het UWV, de Belastingdienst en alle banken en verzekeraars om tot een gezamenlijk plan te komen. Tegelijkertijd zijn we er 100% voor jou als ondernemer, omdat we zelf ondernemers zijn. 

Als ondernemers begrijpen we ook hoe belangrijk vertrouwelijkheid is. We werken discreet, om geen slapende honden wakker te maken zolang jij de ballen in de lucht houdt. Pas achteraf motiveren we ondernemers die we helpen om anderen te vertellen hoe je het tij wist te keren.

Goed bezig. Dat je dit leest is de eerste stap. Zet nu de volgende.

Twijfel je of Groeihersteller jou kan helpen? Stuur mij dan een WhatsApp.

Kom in actie, voordat het te laat is

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik wat er allemaal op je af komt.
En hoe verleidelijk het is om gewoon de kop in het zand te steken.
Toch moet er nu iets gebeuren, voordat het te laat is.
Daarom helpt Groeihersteller in drie fases:

1. Schulden saneren

Coronaschulden drukken zwaar op de balans en op de cashflow.
Wij helpen te saneren: zodat jij weer lucht krijgt om te ondernemen.

2. Aanpassen aan je bedrijf waar nodig

We adviseren aanpassingen waar die nodig zijn.
Herstructureer jouw bedrijf met het fundament voor nieuwe groei.

3. Herfinancieren en weer vooruit

Onze financiële partners weten wat we doen en wij kennen hun eisen.
Eenmaal door onze bedrijfs-wasstraat is de weg vrij voor herfinanciering.

Veelgestelde vragen over Groeihersteller

Helpen jullie alle bedrijven en ondernemers?

We helpen bedrijven waarvan we inschatten dat er toekomst in zit. We analyseren jouw bedrijf en checken de (her)financieringsmogelijkheden.

Welke soorten bedrijven en ondernemers helpen jullie?

We helpen zzp’ers en MKB-ondernemers in alle branches. Onze partner Geldfit Zakelijk bereikte al bijna 30.000 ondernemers, gaf meer dan 7.000 ondernemers inzicht in hun financiën en hielp meer dan 3.500 ondernemers met passende hulp en begeleiding.

Helpen jullie ook BV’s?

We helpen alle ondernemers die persoonlijk aansprakelijk zijn. Dat geldt voor alle eenmanszaken en vennootschappen onder firma. We helpen BV’s als je als ondernemer privé mee tekende voor een zakelijk krediet of als je in privé geld opnam uit jouw bedrijf en daardoor privé in de problemen kwam.

Tip: twijfel je of we er ook voor jou zijn? Stel ons je vraag, dan kijken we met je mee.

Wat kunnen jullie voor me betekenen bij schulden?

Samen analyseren we jouw bedrijf en checken we (her)financieringsmogelijkheden. Als jouw bedrijf toekomst heeft zorgen we er samen voor dat je weer vooruit kunt. We werken samen met onder andere financiële en bedrijfskundige experts.

Betaal ik kosten voor jullie inzet?

Je betaalt geen kosten, we helpen je gratis. We ontvangen geld van partners, fondsen en subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kan ik stoppen als ik het niet meer zie zitten?

Je mag op ieder moment stoppen, er gelden geen verplichtingen. Wij helpen je vooruit, maar jij houdt de touwtjes in handen.

Nemen jullie beslissingen over mijn bedrijf?

Je neemt zelf de beslissingen over jouw bedrijf, wij hebben een adviesfunctie. Onze ondernemers-buddy helpt je alles op een rij te zetten. Daarnaast helpen we je samen te werken met betrokken partners met financiële, juridische, mentale en bedrijfskundige expertise.

Zijn jullie een overheidsinitiatief?

We zijn 100% onafhankelijk, dus we zijn geen overheidsinitiatief. Andersom zijn we geen commercieel bedrijf, omdat we samenwerken met Geldfit Zakelijk van de Stichting Nederlandse Schuldhulproute. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft die stichting subsidie, maar het is een initiatief van gemeenten, bedrijven en (hulp)organisaties.

Hoe snel kunnen jullie mij helpen?

Wij zijn er klaar voor. Als jij contact opneemt plannen we binnen 24 uur een kennismakingsgesprek. Daarna helpen we je de administratie op orde te krijgen. We analyseren jouw bedrijf en checken de (her)financieringsmogelijkheden.