Als Coronaschulden terugbetalen in vijf of zeven jaar niet lukt, dan moet er vandaag al actie worden ondernomen.

Vandaag in het FD: “Fiscus jaagt ondernemers op de kast met aanmaning voor coronaschuld”.

Of steken sommige ondernemers hun kop in het zand?

Oké, er valt veel te zeggen over de wijze waarop de communicatie deze week ging vanuit de Belastingdienst om de achterstanden bij ondernemers onder de aandacht te brengen. Dit was onjuist, onvolledig en niet goed, maar aan de andere kant staat er wel een totale schuld open van 19 miljard aan uitgestelde belastingen. 40% van de ondernemers met zo’n schuld loopt alweer achter met het terugbetalen en met de lopende verplichtingen.

Een deel van deze ondernemers kan wel terugbetalen, maar wil het niet en doet dit bewust met vertraging. Maar ik weet dat er ook een aanzienlijk deel wel wil terugbetalen, maar het niet kan en ook niet overziet hoe hiermee om te gaan. Zij schuiven de problematiek voor zich uit. Ik zeg tegen deze ondernemers: doe dat niet!

Als Coronaschulden terugbetalen in vijf of zeven jaar niet lukt, dan moet er vandaag al actie worden ondernomen.

En dat kan. Vanuit het initiatief Geldfit Zakelijk hebben we een pilot lopen waarbij we MKB ondernemers willen bijstaan in het versneld saneren, herstructureren en herfinancieren van hun onderneming. Dit doen we samen met diverse partners, waaronder de Belastingdienst, het UWV, banken en verzekeraars. Je kunt hiermee je verplichtingen soms wel tot meer dan de helft terugbrengen. Dit geeft lucht.

Ben jij een ondernemer of ken jij een ondernemer met een levensvatbaar bedrijf, maar met een aanzienlijke schuldpositie waardoor nieuw perspectief in de weg staat?

Meld je dan even via een DM op LinkedIn bij me aan. Ik zorg ervoor dat je binnen 24-uur in contact komt met een ondernemersadviseur van Geldfit Zakelijk. De intake is gratis en kost je weinig tijd, maar geeft je wel inzicht en overzicht wat de mogelijkheden zijn. Liever niet via mij? Dat kan ook, kijk dan op Geldfit Zakelijk.

Blijf zelf aan het roer. Doen!

coronaschuld