Duizenden mkb’ers gaan een onzekere toekomst tegemoet.

Het begon, tijdens Corona, als een pilot bij Centraal Beheer Bedrijven. Inmiddels zijn we alweer 3 jaar onderweg met Geldfit zakelijk. Ik ben onder de indruk van hoe ver het initiatief het geschopt heeft. En van de samenwerking die is ontstaan tussen zoveel publieke en private partijen die het zijn gaan uitdragen. Heel veel mensen met een persoonlijke, intrinsieke motivatie om ondernemers verder te helpen dragen daaraan bij. Zo tof om hiermee samen te werken.

Mijn absolute hoogtepunt deze week: het Geldfit Zakelijk Congres, vandaag in Zeist. Reden voor een feestje? Ja en nee. Duizenden mkb’ers gaan een onzekere toekomst tegemoet. Zij zijn niet ‘geldfit’ om gezond te kunnen ondernemen en dat is ongelofelijk zonde. Want er zitten prachtige bedrijven bij die hard nodig zijn voor onze economie.

En toch is het congres voor mij persoonlijk ook wel een moment om even bij stil te staan. Want met Geldfit Zakelijk maken we het verschil. Hoeveel? Dat hebben we laten onderzoeken. SchuldenlabNL en Deloitte deden een impactmeting van 3 jaar Geldfit Zakelijk. De uitkomsten spreken tot de verbeelding. Het blijkt dat de economische impact maar liefst 36 miljoen bedroeg, waarbij vooral de impact van de ondernemersadviseur opviel.

Vandaag overhandigde ik tijdens het Geldfit Zakelijk congres het rapport aan Pieter Waasdorp, directeur Ondernemingsklimaat Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Ben jij een ondernemer met financiële problemen?

Als je hard geraakt werd door de coronamaatregelen helpen we je graag. Bij Groeihersteller hebben we goede contacten met instanties zoals het UWV, de Belastingdienst en alle banken en verzekeraars om tot een gezamenlijk plan te komen. Tegelijkertijd zijn we er 100% voor jou als ondernemer, omdat we zelf ondernemers zijn.