Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder. Dat is de insteek van het landelijke gratis platform Geldfit Zakelijk.

Bijna 40.000 ondernemers benaderden Geldfit dit jaar voor advies. Toch is externe hulp inroepen nog altijd een taboe. Ondernemers lopen niet graag te koop met hun zorgen en problemen, maar lossen hun zaken zelf wel op; ze doen de hele dag niet anders. Gemiddeld wacht een ondernemer in financiële problemen volgens Geldfit drie tot vijf jaar met het inschakelen van externe hulp.

Ik sprak met Frederieke Kokol, operationeel manager bij deze hulplijn. Sommige verhalen die zij hoort blijven hangen, omdat ze zo schrijnend en verdrietig zijn. Frederieke en haar collega’s luisteren zonder oordeel naar die verhalen en geven vervolgens een passend advies. Daarmee voorkomen ze dat hulpzoekende ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief.

Lees het hele artikel op De Ondernemer