Het ondernemersboek Langs de afgrond – lessons learned van een ondernemer is voor alle ondernemers nu gratis te downloaden. Met deze actie hoopt de auteur, Ralph van Dam, een steentje bij te dragen aan de heersende onzekerheid waarin ondernemers zich sinds het uitbreken van de coronacrisis bevinden.

Het boek is voor alle ondernemers tot 1 juni gratis te downloaden als e-book (epub en PDF formaat) via onderstaand formulier.

Let op: Deze actie is inmiddels verlopen.

 

Doel van deze actie

Over zijn eigen ervaringen als mkb-ondernemer schreef Van Dam een boek. Hiermee wilde hij het taboe doorbreken dat heerst rondom ‘falen’ en meer vertellen over ondernemen in crisistijd. Van Dam: ’Het boek is helaas relevanter dan ooit. Het neemt je mee in crisistijden, maar laat zien dat er ook altijd persoonlijk en zakelijk nieuw perspectief is. Daarmee hoop ik ondernemers die nu bizarre tijden meemaken een hart onder de riem te steken.’

Samen met de uitgever van het boek, Van Duuren Management, is besloten om het boek in elektronische vorm gratis aan te bieden aan alle ondernemers in Nederland.

Van Dam legt uit: ‘In de afgelopen 25 jaar heb ik zakelijk succes gekend, maar ook veel tegenslag gehad. Vaak had deze tegenslag een externe oorzaak. Denk aan de dot-com bubble eind jaren ’90, de aanslagen in de Verenigde Staten op 9/11 in 2001 en de kredietcrisis in 2008. Mijn persoonlijke verhaal en de praktische tips van dé autoriteit op het gebied van insolventierecht in Nederland, advocaat Rinke Dulack, bieden handvatten aan elke ondernemer. Zeker ook in dit corona-tijdperk.’

In het boek vertellen ook andere bekende en minder bekende ondernemers zoals René Frijters (Alex, Knab), Arko van Brakel (Semco Style Institute) en Atilay Uslu (Corendon) hun ondernemersverhaal vanuit goede en slechte tijden.