Ruim 50 gasten waren gisteravond aanwezig voor de eerste Fuck-Up Stage in Zwolle. Ik was uitgenodigd als een van zes sprekers om mijn ondernemersverhaal te vertellen, uiteraard inclusief de ‘fuck-ups’. Zelf gebruik ik de liever term ‘lessons learned’, maar het werd al snel duidelijk dat deze avond bedoeld was om het taboe rondom ‘falen’ te doorbreken.

Ik mocht aftrappen en gaf na mijn verhaal de microfoon door aan achtereenvolgens Marko Feith, Auke van Keulen, Jan-Paul Bakker en Jacco Vonhof. Er werden fuck-ups gedeeld over bedrog, verraad, pijn, naïviteit, ego’s die in de weg zitten en het niet durven loslaten van zekerheden en denkpatronen. Alle sprekers hadden een mooie rake boodschap die herkend werd door de gasten in de zaal.

Na de geplande sprekers was het tijd voor de ‘open stage’. Spontaan en zonder voorbereiding stapten  vervolgens Annemiek van Bussel, Hanieh Kamran en Searske Woudstra het podium op met inspirerende en persoonlijke fuck-ups.

De beste vragenstellers én de drie dames die spontaan het podium betraden ontvingen mijn boek ‘Langs de Afgrond’ als  cadeau.

Dank aan de organisatie voor deze inspirerende avond!