Tijdens de 14de editie van de Big Improvement Day in het nieuwe AFAS Theater in Leusden wordt op 19 mei voor de tweede keer de de Phoenix Award uitgereikt. Dit is een prijs voor de ondernemer die na faillissement of grote tegenslag succesvol uit de as is herrezen.

Al sinds 2008 ben ik betrokken bij Big Improvement Day (BID). Nu voor het tweede jaar als jury lid van de Phoenix Awards. De prijs voor ondernemers in Nederland die heftige tegenslag hebben overwonnen en hiermee een voorbeeld zijn voor anderen. Dit is voor mij een persoonlijke ambitie die uitkomt. Het taboe op falen en faillissement rondom ondernemerschap wil ik helpen doorbreken. Ik ben er dan ook trots op om deel uit te maken van de vakjury.

De genomineerden van dit jaar zijn: Anneke Dijkstra (Mrs. Italy), Jurjen Hesseling (Jurlights), Tonny Vromans (BVR Groep), Peter van der Veer (Jaarbeurs), Mark Driessen (IQ-Quip), Wouter Deelman (Travel Electric), Eric Sommerdijk (Layhgo) en Robèr Willemsen.

De Phoenix Award zal door Mona Keijzer, demissionair staatssecretaris van EZK, worden uitgereikt. Tevens gaat zij in gesprek met ondernemers Antje Monteiro, Ralph Moelker (Tattoo Bob), Elske Doets (Doets Reizen/Buddybold), Rahma el Mouden (MAS Dienstverleners), en Peter van der Veer (Jaarbeurs).

AFAS Theater