Langs de afgrond

Lessons learned van een ondernemer
Lees het inkijkexemplaar

Over de auteur

Ralph van Dam

Ralph van Dam

Auteur "Langs de afgrond"

Ralph van Dam (1974) wordt van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. De opkomst van internet in de jaren 90 inspireerde hem om kansen te benutten. Op achttienjarige leeftijd, tijdens zijn studie Commerciële Economie, startte hij zijn eerste internetbedrijf. Sindsdien was hij (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups gedurende de verschillende fasen in de ontwikkeling van het internet. Hij won verschillende prijzen, waaronder de Deloitte Fast50 Rising Star Award en werd twee keer finalist van de Broos van Erp Prijs (een prijs van het ministerie van Economische Zaken). Zijn bedrijven zijn actief op het snijvlak van Internettechnologie, media en (digital) marketing.

Tegenwoordig combineert hij het ondernemerschap bewust met een functie in het corporate bedrijfsleven. Hij is momenteel werkzaam als Business Partner Ondernemerschap bij Centraal Beheer Bedrijven, de grootste zakelijke verzekeraar van Nederland. Verantwoordelijk voor het uitdragen van de visie, propositie ontwikkeling en strategische partnerships rondom de thema’s ondernemerschap, groei en continuïteit. Zijn ervaring als ondernemer speelt hierbij zowel richting de interne organisatie als naar zakelijke klanten toe een belangrijke rol.

Samen met zijn compagnon Rogier de Moel is hij in 2016 Ondernemersreizen.nl gestart. Dit bedrijf organiseert meerdaagse ondernemersreizen naar bijzondere buitenlandse locaties. Het delen van ervaringen en geleerde lessen tussen ondernemers onderling staat hierbij centraal.

Als mentor bij nlgroeit inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers op het gebied van ondernemerschap, groei en continuïteit.

Hiernaast is hij actief als columnist, spreker en moderator waarbij hij z’n eigen persoonlijke ervaringen als inspiratiebron gebruikt om in te spelen op actualiteiten rondom ondernemerschap. 

Contact met Ralph

“Langs de afgrond” wordt uitgegeven door Van Duuren Management.