Langs de afgrond

Lessons learned van een ondernemer
Lees het inkijkexemplaar

Over de auteur

Ralph van Dam

Ralph van Dam

Auteur "Langs de afgrond"

Ralph van Dam (1974) wordt van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. De opkomst van internet in de jaren 90 inspireerde hem om kansen te benutten. Op achttienjarige leeftijd, tijdens zijn studie Commerciële Economie, startte hij zijn eerste internetbedrijf. Sindsdien was hij (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups gedurende de verschillende fasen in de ontwikkeling van het internet. Hij won verschillende prijzen, waaronder de Deloitte Fast50 Rising Star Award en werd twee keer finalist van de Broos van Erp Prijs (een prijs van het ministerie van Economische Zaken). Zijn bedrijven zijn actief op het snijvlak van Internettechnologie, media en (digital) marketing.

Tegenwoordig combineert Ralph het ondernemerschap bewust met een functie in het corporate bedrijfsleven. Hij is momenteel werkzaam als Head of Digital Change bij Centraal Beheer Bedrijven, de grootste zakelijke verzekeraar van Nederland. In die functie is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie van deze organisatie. Zijn ervaring als ondernemer speelt hierbij zowel richting de interne organisatie als naar (zakelijke) klanten toe een belangrijke rol.

Met zijn huidige bedrijf Journey of Enterprises (JOE) inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties op het gebied van innovatie, verandering en ondernemerschap. JOE verbindt ondernemers onderling  tijdens bijzondere ondernemersreizen. Het delen van ervaringen en geleerde lessen staat hierbij centraal.

Contact met Ralph

“Langs de afgrond” wordt uitgegeven door Van Duuren Management.