Langs de afgrond

Lessons learned van een ondernemer
LEES DE PREVIEW

Over de auteur

Ralph van Dam (1974) wordt van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. De opkomst van internet in de jaren 90 inspireerde hem om kansen te benutten. Op achttienjarige leeftijd, tijdens zijn studie Commerciële Economie, startte hij zijn eerste internetbedrijf. Sindsdien was hij (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups gedurende de verschillende fasen in de ontwikkeling van het internet. Hij won verschillende prijzen, waaronder de Deloitte Fast50 Rising Star Award en werd twee keer finalist van de Broos van Erp Prijs (een prijs van het ministerie van Economische Zaken). Zijn bedrijven zijn actief op het snijvlak van Internettechnologie, media en (digital) marketing.

Tegenwoordig combineert Ralph het ondernemerschap bewust met een functie in het corporate bedrijfsleven. Hij is momenteel werkzaam als Head of Digital Change bij Centraal Beheer Bedrijven, de grootste zakelijke verzekeraar van Nederland. In die functie is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie van deze organisatie. Zijn ervaring als ondernemer speelt hierbij zowel richting de interne organisatie als naar (zakelijke) klanten toe een belangrijke rol.

Met zijn huidige bedrijf Journey of Enterprises (JOE) inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties op het gebied van innovatie, verandering en ondernemerschap. Dankzij zijn kennis en ervaring kan Ralph dit als geen ander. JOE verbindt ondernemers onderling en met corporate organisaties tijdens inspiratie- en ontwikkelbijeenkomsten. Ook organiseert hij sinds 2016 ondernemersreizen. Het delen van ervaringen en geleerde lessen staat hierbij centraal. Daarbij is volgens Ralph ‘de mens’ altijd dé kritische succesfactor voor elke onderneming. Ralph stimuleert ondernemerschap en is als adviseur, columnist, spreker en nu ook als auteur  maatschappelijk betrokken bij bredere thema’s in de maatschappij. Hij is tevens lid van de adviesraad bij Big Improvement Day (jaarlijks evenement ter bevordering van ondernemerschap in Nederland) en strategisch adviseur bij GoGoMo (stichting ter bevordering van integere besluitvorming binnen het bedrijfsleven en de overheid).

NU BESTELLEN

“Langs de afgrond” wordt uitgegeven door Van Duuren Management en verschijnt op 26 september 2018. Wil je het boek bestellen? Dat kan!